Υλικά:

1,5 κιλό φλούδες περγαμόντου
2 κιλά ζάχαρη
Νερό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Τα εξησα και έβγαλα ενάμιση κιλό φλούδα..τα ξεπικρισα μία μέρα αλλάζοντας συνεχώς το νερό.
Έβρασες τις φλούδες 3 φορές για 10 λεπτά για να φύγει η πίκρα.

Έβαλα τις φλούδες με τη ζάχαρη και τις άφησες όλη τη νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους.
Πρόσθεσες νερό για να καλυφθούν καλά και τις έβρασα 2 φορές για 10 λεπτά και τα αφησα όλη νυχτα.
Την επόμενη μέρα έδεσα το σιρόπι.
Πρόσθεσα χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι για να ισορροπήσουν τη γλυκύτητα και να αναδείξουν το άρωμα.

H Συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura