Γλυκό Σοκολατένιο

Υλικά

2 αυγά
1 1/2 ποτήρι το τσαγιού ζάχαρη ,
1 1/2 ποτήρι του τσαγιού αλεύρι,
1 ποτήρι το τσαγιού γιαούρτι,
μία κουταλιά του γλυκού σόδα(αυτή τη βάζετε μέσα στο γιαούρτι για να φουσκώσει η σόδα και μετά ρίχνετε μέσα στο μίγμα)
1/2 ποτήρι το τσάι λάδι σπορέλαιο,
δύο κουταλιές της σούπας κακάο.

Για την σοκολάτα
7 με 8 κουταλιές της σούπας νερό,
12 με 13 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
5 με 6 κουταλιές της σούπας κακάο ,
1 βούτυρο και άλλες δύο κουταλιές παραπάνω μαλακό αν έχετε καλύτερα.

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μετά βάζετε το λάδι το γιαούρτι που είναι μαζί με τη σόδα το χτυπάτε λίγο και βάζετε τα υπόλοιπα υλικά


Χτυπάτε να γίνει μία ωραία μείγμα βάζετε σε ένα ταψάκι όπως στην  φωτογραφία λαδωμένο και λίγο αλεύρι από πάνω ψήνετε σε 180 βαθμούς για μισή ώρα.


Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει στη συνέχεια κάνετε τη σοκολάτα :

Για την σοκολάτα

Όλα αυτά τα βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα βράζει για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ωραίο μείγμα περίπου 2-3 λεπτά να βράζει.
Μετά όταν έχει κρυώσει τελείως το κέικ παντεσπάνι τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ρίχνετε από πάνω όλη τη σοκολάτα μετά όταν κρυώσει
λίγο κόβεται αν θέλετε σε κομμάτια είναι εύκολο και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραίο είναι.
Αν το κάνετε με πιο σκληρό βούτυρο πριν σερβίρετε εμένα μου αρέσει να το βάλω για μισό λεπτό μέσα στο μικροκυμάτων έτσι για να λιώσει
λίγο τη σοκολάτα αλλά αυτό ο κάθε ένας όπως θέλει επίσης από πάνω μπορείτε όταν σερβίρετε να ρίξετε τριμμένη καρύδα ή φυστίκι guns

ΠΗΓΗ: Irina Filippou

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακό cheesecake με κράνμπερι, μέτρια γλυκό, οπότε πρόσθεσα λιωμένη σοκολάτα! 💕
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα express στην τοστιέρα που έγινε διασιμη στο Ιντερνετ