Αυτό το μπράουνι Σοκολάτας φαίνεται τόσο ζουμερό και λαχταριστό, και από τα υλικά που έχει, σίγουρα θα είναι και εύκολο να το φτιάξουμε. Εγώ λατρεύω τα σοκολατένια γλυκά, οπότε πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε αυτό το γρήγορο μπράουνι με απλά υλικά!

Υλικά:

160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια κακάο
2 αυγά
160 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
180 ml γάλα
100 ml ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
Για το γλάσο:

2 κουταλιές της σούπας κακάο
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας γάλα
25 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι. Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύω καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Τα χτυπάω με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Ρίχνω το γάλα και το ηλιέλαιο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνω το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνω λαδόκολλα σε μια φόρμα ψησίματος (κατά προτίμηση όχι μεγαλύτερη από 22 εκατοστά σε διάμετρο). Ρίχνω μέσα το μείγμα του μπράουνι και το στρώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο, το τρυπάω στη μέση με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Αφήνω το μπράουνι να κρυώσει μέσα στη φόρμα και μετά το βγάζω.

Για το γλάσο:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατεύω και το βάζω σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση.
Κατεβάζω από τη φωτιά, το αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ένα λείο γλάσο.
Περιχύνω το γλάσο πάνω από το κρύο μπράουνι. Το αφήνω να σταθεί λίγο να σφίξει το γλάσο και μετά το κόβω σε κομμάτια.
Καλή απόλαυση!

Tips από εμένα:

Αν θέλετε το μπράουνι πιο σοκολατένιο, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.
Μην το ψήσετε παραπάνω από όσο χρειάζεται, για να παραμείνει ζουμερό στο εσωτερικό.
Μπορείτε να σερβίρετε το μπράουνι με παγωτό ή σαντιγί για ακόμα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.