Μια φρέσκια γρανιτα με μοναδική γεύση και εύκολη στην παρασκευή 😉.
Συστατικά :
1Lt Νερό
500 ml χυμό λεμονιού
400 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη.
Μέθοδος:
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού στο μάτι της κουζίνας.
Λιώνουμε τη ζάχαρη.
Στην πρώτη βράση σβήνετε και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, στύβουμε τα λεμόνια και τα φιλτράρουμε με ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε τον στυμμένο χυμό. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο,
κλείνουμε με αεροστεγές καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Ανακατεύετε κάθε ώρα σπάζοντας τους κρυστάλλους πάγου που σχηματίζονται.
Θα χρειαστούν περίπου 5-6 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί, οπότε ξύστε την επιφάνεια με το πιρούνι μέχρι να ασπρίσει και φυλάξτε την στην κατάψυξη.
Πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε τα πάντα με ένα μίξερ ή μπλέντερ για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου και να γίνει πιο κρεμώδες.
Σερβίρουμε με ένα φύλλο μέντας και ξύσμα λεμονιού.
Καλή Απόλαυση