Αυτή η συνταγή για δίπλες είναι ένας πραγματικός θησαυρός
Μια Κύπρια κυρία μου την εμπιστεύτηκε και εγω με τη σειρά μου τη μοιράζομαι μαζί μας.
Αυτές οι δίπλες θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό των Χριστουγέννων.
Υλικά:
8 αυγά
1 φλιτζάνι του ελληνικου καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του ελληνικου καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι του ελληνικου καφέ ούζο (το φλιτζάνι μέτρησης είναι το ίδιο για όλα τα υλικά)
2 βανίλιες
Αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια σφιχτή ζύμη
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 στικ κανέλα
Φλούδα από ένα λεμόνι
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
2 ποτήρια μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το ούζο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλά στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και kόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.. Αφού κόψουμε όλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες)
Τηγανίζουμε τις διπλες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις διπλώνουμε σαν φάκελο.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες των φρούτων για περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά σε χαρτί κουζίνας
Βουτάμε τις τηγανισμένες δίπλες στο σιρόπι και τις σερβίρουμε ζεστές προσθέτουμε επιπλέον μέλι και τριμμενο καρύδι.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ