Το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για τώρα που ζεσταίνει ο καιρός! Είναι τόσο δροσερό, ελαφρύ και το καλύτερο, είναι και οικονομικό! Μπορείτε να βάλετε όποιον χυμό θέλετε και να παίξετε με τις γεύσεις. Εγώ θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή με ροδάκινο, που μου αρέσει πολύ!
-
Δροσερό Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου
Δροσερό και οικονομικό γλυκό ψυγείου με δύο στρώσεις κρέμας: βελούδινη λευκή βανίλια και φρουτένια με χυμό ροδάκινο. Πανεύκολη συνταγή για όλες τις ώρες!
Prep Time 20 minutesCook Time 20 minutesAdditional Time 3 hoursTotal Time 3 hours 40 minutesIngredients
- Για τη λευκή κρέμα:
- 75 γραμμάρια ζάχαρη
- 750 ml φρέσκο γάλα
- 75 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες (σε σκόνη ή υγρές)
- Για την φρουτένια κρέμα:
- 750 ml χυμό της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα χυμό ροδάκινο)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 75 γραμμάρια κορν φλάουρ
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊◌🍳┊
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, φρέσκο γάλα, κορν φλαουερ και Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα να γίνει παχυρευστη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και την σκεπάζουμε με μεμβράνη όσο θα φτιάχνουμε το δεύτερο μείγμα. Για την φρουτενια κρέμα βάζουμε χυμό της Αρεσκείας μας εγώ έβαλα χυμό ροδάκινο προσθέτω μέσα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κορν φλαουερ
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα να γίνει παχυρευστη. Βγάζουμε από την κρέμα βανίλια την μεμβράνη και Ανακατεύουμε πέρνουμε μια φόρμα του κέικ από σιλικόνη την βρεχουμε με κρύο νερό θα μας βοηθήσει να ξεφορμαρουμε πιο εύκολα το Γλυκό μας και βάζουμε το 1/3 από την λευκή κρέμα και από πάνω το ένα τρίτο από την φρουτενια κρέμα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές
- Bάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και όταν είναι έτοιμη ξεφορμαρουμε γύρω γύρω προσεκτικά και αναποδογυριζουμε σε πιατέλα Καλή μας Απόλαυση Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Notes
Tips από εμένα:
Για τις κρέμες: Να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσουν και να μην κάνουν σβώλους.
Ποικιλία γεύσεων: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε χυμό σας αρέσει για τη φρουτένια κρέμα: πορτοκάλι, ανανά, βύσσινο, φράουλα.
Διακόσμηση: Όταν το ξεφορμάρετε, μπορείτε να το διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα, σαντιγί ή ξύσμα σοκολάτας.