Τουρτα Κρέμας Πουτιγκας

Είναι μια κρύα μεταξένια πουτίγκα με βάση το σιμιγδάλι, που ολοκληρώνεται με σαντιγί και γαρνίρεται με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και αποξηραμένα ροδοπέταλα. Ολοκληρώθηκε με ένα αρωματικό σιρόπι ροδόνερου

Υλικά

* 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
* 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
* 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
* 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

Σιρόπι ζάχαρης
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1/2 φλιτζάνι νερό
* χυμός λεμονιού 1/2 κουτ
* Παφλασμός ροδόνερου

Εκτέλεση

Για την πουτίγκα

👉🏻Βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα, 8-10 λεπτά
👉🏻Προσθέστε το ροδόνερο και ανακατέψτε να ενωθούν.
👉🏻Αδειάζετε το μείγμα σε πυρεξ ή σε φόρμες για κέικ όπως έχω κάνει εγω. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε το πάτο.
👉🏻Τοποθετήστε ένα κομμάτι μεμβράνης από πάνω για να αποφύγετε την κρουστα της πουτίγκας, τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για το σιρόπι
👉🏻Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά.
👉🏻Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μην παραβρασετε, πρέπει να στεκετε ατο πίσω μέρος του κουταλιού σας.
👉🏻Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Σαντιγί
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα) αν δεν έχει ζαχαρώσει προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να στεκετε στο κουτάλι 

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε τη σιμιγδαλένια πουτίγκα από το ψυγείο και απλώνετε ομοιόμορφα τη στρώση σαντιγι από πάνω. Γαρνίρουμε με θρυμματισμένα φιστίκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει η κρέμα
Πριν το σερβίρετε, προσθέστε ξερά ροδοπέταλα (προαιρετικά) και όσο σιρόπι θέλετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Hanan Faress

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη κρέμα για κέικ και γλυκά χωρίς κρέμα γάλακτος 🎂🧁
Επόμενο άρθροCheeseCake πορτοκαλιού με σοκολάτα….είναι υπέροχο και εύκολο