Υλικά & Εκτέλεση

Για τον κιμά…
700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημενες
1 κ.σ. πελτέ
3 ντομάτες τριμμενες
Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο γλυκό
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο… προσθετουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά… σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ… Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ… αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά…
Για τα λαχανικά…
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
Μισό σακ. Σαλάτα καλαμποκιού (Τα βράζουμε για 15 λεπτα)
Τα σοτάρουμε όλα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο

Για τον πουρέ…
7 πατάτες
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
2 κύβους βοδινό
2 κ.σ. βούτυρο
400 ml νερό
200 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη τριμμένη
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες… Τις βράζουμε … για τον ζωμό διαλύουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κύβους, το βούτυρο με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά…
Βγάζουμε τις πατατες, τις πολτοποιουμε ρίχνοντας παράλληλα τον ζωμό λιγο-λιγο μεχρι να παρει την υφη που θελουμε…
Στήσιμο…
Σε ένα πυρεξ στρώνουμε Τον κιμά… Ρίχνουμε λίγο από τα τυριά… στρώνουμε τα λαχανικά… λίγο από τα τυριά… Τον πουρέ και τελειώνουμε με τυριά… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 40 λεπτά…

H συνταγή είναι από τις Οι Γεύσεις της Ελένης