Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 200γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε κομμάτι όχι σε φέτες)
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 1 μέτριο αυγό
- 5 φύλλα κρούστας
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίξε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το αυγό, το θυμάρι (μόνο τα φύλλα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και η γαλοπούλα να έχει μοιραστεί καλά σε όλη τη γέμιση. Άφησε την γέμιση στην άκρη και πιάσε τα φύλλα.
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τα φύλλα κρούστας σου. Πάρε τα φύλλα από την μακριά μεριά και κόψτα κατά μήκος (οριζόντια), έτσι ώστε να έχεις 10 μικρότερα φύλλα. Βάλε 1 κ.σ από τη γέμιση στην μέση και στην κάτω άκρη του κάθε φύλλου. Σειρά έχει το δίπλωμα. Προσεκτικά δίπλωσε τα πλαϊνά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και έπειτα τύλιξε το σε ρολό. “Σφράγισε” το ρόλο σου με λίγο νερό στις άκρες.
Καθώς κάνεις τις υπόλοιπες φλογέρες σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και άναψε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα τις φλογέρες και περίμενε μέχρι να ροδίσουν. Βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Οι φλογέρες σου με καπνιστή γαλοπούλα και κρέμα τυρί είναι έτοιμες για σερβίρισμα!