Γλυκάκι Σοκολάτας

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνα σε πολυκουζινάκι. Σήμερα το έφτιαξα στο φούρνο.
Το γλυκό φτιάχνεται πολύ εύκολα, με λίγα προϊόντα, και εξαιρετικά νόστιμο.

Προϊόντα:

300 ml. υγρή κρέμα γάλακτος – 30 και περισσότερο τοις εκατό
3 μεγάλα αυγά / XL / ή 4 μικρά
60 g σκόνη κακάο
1 κουτ βανίλια
100 g ζαχαρη

Σαντιγί
200 gr. τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφια)
1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 φλ. σαντιγύ
1 1/2 κ.γ. βανίλια

Παρασκευή:

1. Βάλτε το νερό να βράσει.
2. Ετοιμάστε ένα ταψί με μπολ. Τα δικά μου είναι για κρέμα καραμελέ. Βγήκαν ακριβώς 5 μπολάκια.
3. Χτυπάμε όλα τα προϊόντα μαζί με ένα σύρμα με το χέρι.
4. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολ.
5. Ρίξτε βραστό νερό στο ταψι μέχρι τα μισά του μπολ.
6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Πήρε τόσο πολύ στο δικό μου, που είναι αέριο.
7. Αφήστε να κρυώσει.
8. Γαρνίρετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σαντιγί
Χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογενές.
Βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικης και κανουμε τις ροζέτες

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Λεμονογλυκάκια
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο…με μία ιδιαίτερη μαρινάδα