Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεύσεων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο σας! Αυτή είναι η δική μου, αγαπημένη συνταγή για μυδοπίλαφο, όπως ακριβώς την απολαμβάνει η οικογένειά μου.

Υλικά

500 γρ. μύδια κατεψυγμένα, αποψυγμένα καλά, πλυμένα σχολαστικά και στραγγισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη), ψιλοκομμένη
1 χούφτα κάπαρη, καλά στραγγισμένη
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας (φρέσκο ή από κονσέρβα)
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 χούφτα άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Αλάτι κατά βούληση
2 ποτήρια του νερού νερό (και επιπλέον για το ρύζι)
400 γρ. ρύζι για ριζότο (κατάλληλο είναι το αρμπόριο ή το καρναρόλι)
Λίγο ελαιόλαδο (στο τέλος)

Εκτέλεση

Πλένω τα μύδια πολύ καλά και τα αφήνω να στραγγίσουν…
Σε ένα πλακερο σωταρω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, κάπαρη τα σβήνω με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο,
μόλις εξατμιστεί ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας, σκόρδο τριμμένες, άνηθο, πιπέρι, αλάτι και δύο ποτήρια νερό…..
Αφήνω να βράσει κανένα δεκάλεπτο και ρίχνω γύρω το ρυζι για ριζότο
συμπληρώνοντας νερό….
Αφήνω να βράσει το ρύζι μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί συμπληρώνοντας κατά διαστήματα νερό…..
Τοτε ρίχνω τα μύδια και αφήνω να ψηθούν καμμία δεκαριά λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά….. ρίχνω και λίγο λαδακι ακόμη και κατεβάζω από την φωτιά….
Σκεπάζω με μια πετσέτα και κλείνω τα καπάκι…
Αφήνω δέκα λεπτά και το μυδοπιλαφο μου είναι έτοιμο….
Σαλατουλα και ουζακι φάγαμε υπέροχα!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου