Φιλέτο Κοτόπουλο με Ρύζι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το πιάτο είναι η επιτομή του comfort food: ζουμερό φιλέτο σε πλούσια, κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και γάλακτος, συνοδευόμενο από αρωματικό ρύζι με λαχανικά. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γεύμα που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα:
- 3 στήθη κοτόπουλου (650 γραμμάρια)
- 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- Αλάτι, πιπέρι
Για το ρύζι με λαχανικά:
- Ρύζι basmati (σύμφωνα με τις οδηγίες)
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια (ή καλαμπόκι)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά, μακρόστενα κομματάκια.
Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. 
Για τη σάλτσα, βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε και αυτόν για να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε το γάλα, τον ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά και να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και την πιπεριά (ή το καλαμπόκι).
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την σκόνη του σκόρδου και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για **5 λεπτά**.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το ρύζι basmati σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε απαλά.

Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για το δέσιμο της σάλτσας).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για σκόνη σκόρδου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία σκελίδα φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένη, στο σοτάρισμα του κρεμμυδιού για τη σάλτσα. Δοκίμασε να δεις κι άλλες συνταγές με κοτόπουλο.
Για πιο πλούσια γεύση στη σάλτσα, μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με κρέμα γάλακτος. Επίσης, για έξτρα άρωμα στο Φιλέτο Κοτόπουλο με Ρύζι, πρόσθεσε λίγη ρίγανη ή θυμάρι.
Για να βγει το ρύζι σας αφράτο, μαγειρέψτε το με ζωμό κοτόπουλου αντί για νερό. Δες και άλλες ιδέες για φαγητά με ρύζι.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Κριθαρότο με Κοτόπουλο και Μανιτάρια
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Subscribe for more delicious recipes here














