Αυτό το πιάτο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσετε τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας
και να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και ικανοποιητικό γεύμα.
Η βάση του είναι μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με αρωματικά και λουκάνικο, ενώ τα ζυμαρικά al dente
και το τριμμένο τυρί προσθέτουν μια κρεμώδη και τραγανή υφή.
Είναι ένα πιάτο που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή
για ένα βραδινό φαγητό μέσα στην εβδομάδα.

Υλικά:

Ζυμαρικά (π.χ. πέννες, ριγκατόνι)
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Μπεικον 100 γρ (ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό έχετε διαθέσιμο)
Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Σέλινο, κομμένο
Καρότα, κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας πουρές ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτας (πελτέ ή κομμένη)
Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη μοτσαρέλα
Τριμμένο παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνω το μπεικον ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια, το σέλινο και τα καρότα και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη.

για την Σάλτσα:
Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέστε την κονσέρβα ντομάτας και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει. 4
Προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό και ανακατέψτε.

Σε ένα ταψί, ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και το παρμεζάνα.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει η κορυφή.

Alexander Bakkum

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.