Το συκώτι γίνεται μαλακό, ζουμερό, τρυφερό!
✅Υλικά:
– 600 g μοσχαρίσιο συκώτι (μπορείτε να πάρετε χοιρινό συκώτι)
– 1 αυγό
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουτ. Σαχάρα
– 1 κουτ.γλ αλάτι (κοφτη)
– 0,5 κουτ.γλ σόδα
– 1 κρεμμύδι
– φυτικό λάδι για τηγάνισμα
– κορν φλάουρ για πανάρισμα
✅Προετοιμασία:
1. Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το σκόρδο, περασμένα από μια πρέσα.
Ρίξτε το μείγμα που προκύπτει πάνω από τα κομμάτια συκωτιού και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ή μπορείτε να το αφήσετε όλο το βράδυ.
Τσιγαρίζουμε το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι κομμενο σε μισούς δακτυλίους σε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο.
Τυλίξτε κάθε μαριναρισμένο κομμάτι συκωτιού σε κορν φλαουερ και τοποθετήστε το σε ένα προθερμασμένο τηγάνι στο οποίο τηγανίστηκαν τα κρεμμύδια. Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν (3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το συκώτι, το πασπαλίζουμε με τηγανητά κρεμμύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά,
κόβουμε ένα κομμάτι. Αν δεν υπάρχει ροζ μέσα, τελειώσατε!
Κάθε κομμάτι λιώνει στο στόμα, απαλό, τρυφερό, αρωματικό, με μοναδική τραγανή κρούστα… Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για τηγανητό
συκώτι που έχω δοκιμάσει!
Μαγειρέψτε αυτό το υπέροχο συκώτι – δεν θα το μετανιώσετε!
Καλή όρεξη ❤️