Η τούρτα της Τεμπέλας…

Υλικά

Διαφήμιση

1L Γάλα
5 κρόκους αυγών
250gr ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
80 gr κορν φλαουρ + λίγο περισσότερο
250 gr μασκαρπονε
2 πακέτα σφολιατίνια
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα στην φωτιά να ζεσταθεί όχι να βράσει
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεύουμε με το συρμα χειρός
Προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύουμε και μετα κοσκινίζουμε μέσα στο αυγό το κορνφαλουρ.
Αραιώνουμε το μείγμα με λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να κρεμώσει.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη κορν φλαουρ και ανακατευουμε έτσι ώστε να πάρουμε μία ωραία κρέμα που ρέει ομαλά
Ξαναβάζουμε λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να γίνει πιο υδαρής (αυτό το κάνουμε για να εξισορροπήσουμε τις θερμοκρασίες μείγματος και γάλατος)
Αδειαζουμε όλο το μείγμα αυγού – ζαχαρης – κορνφλαουρ μεσα στο γάλα το βάζουμε στην
φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα.


Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρεξ και την πασπαλίζουμε με λιγη ζαχαρη και την αφήνουμε
να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει την ξαναχτυπάμε με το μιξερ και  ρίχνουμε και το τυρί μασκαρπονε μόλις αφρατεψει γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κάνουμε γραμμές κρέμας στην βάση του πυρέξ και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα σφολιατινια με την σειρά αφού πρώτα βάλουμε κρεμα απο κάτω από κάθε ένα

Στο τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα

απο πάνω και βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατινια.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το γλυκό μας είναι ετοιμοοοοοοοο

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση