Αν λατρεύετε τις γλυκές και κρεμώδεις γεύσεις, τότε το λικέρ καραμέλας είναι σίγουρα για εσάς! Αυτή η γεύση της καραμέλας με την απαλότητα του αλκοόλ, δημιουργώντας ένα απολαυστικό ποτό που μπορείτε να απολαύσετε σκέτο, με πάγο ή ως συστατικό σε κοκτέιλ.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
400 γρ Γάλα πλήρες
1 Βανίλια
300 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 %
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή βάζοντας σε δύο κατσαρολάκια ή σε δύο μπολ στο ενα το γάλα και στο άλλο την κρέμα γάλακτος
Στο γάλα προσθέτουμε τη βανίλια και τα βάζουμε στο μικροκύματα να ζεσταθούν
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη τη βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να λιώσει
και να γίνει καραμέλα.
Οταν πλέον έχει γίνει καραμέλα προσοχή μη την αφήσετε ένα σκουρίνει διότι θα πικρίζει ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
να ενσωματωθούν ανακατεθουμε λιγάκι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της καραμέλας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό γάλα με τη βανίλια
όπως συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 με 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο υγρό
Μετά τα 3-4 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς
Μόλις κρυώσει το λικέρ μας προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύουμε όλα μαζί ως τον ενσωματωθούν και γεμίζουμε απευθείας ωραία μπουκάλια της
επιλογής μας