Ατομικά Ρολάκια με Ελβετικό Παντεσπάνι

Υλικά

Για το Ελβετικό Παντεσπάνι
45 γρ Γάλα
35 γρ Ηλιέλαιο
1 βανίλια
4 κρόκοι αυγών
25 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ Μπεικιν Παουντερ

Για την Μαρέγκα
4 Ασπράδια Αυγών
70 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Γέμιση
1 Συσκευασία κρέμα Μιλφέιγ ή Σαντιγί
Μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

Για την Γκαναζ
90 γρ Κρέμα γάλακτος
125 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
Λευκή Σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο παντεσπάνι ρίχνοντας σε ένα μπολ το γάλα το ηλιέλαιο και τη βανίλια και τα βάζουμε στα μικροκύματα ίσα-ίσα να γίνουν χλιαρα
Στην συνέχεια πάμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τη μαρέγκα όπου ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα άσπράδια και τη ζάχαρη σε 2 δόσεις
Επειτα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε να ενωθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά που είχαμε βάλει στα μικροκύματα
Αφού ένωθούν στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τον baking powder κοσκινισμένα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία λίγα κρέμα

Ετοιμη σφιχτή και γυαλιστερή η μαρέγκα μας σταματάμε το μίξερ και την προσθέτουμε σε 2 δόσεις ανακατεύοντας πολύ απαλά. Οταν εχουμε ένα αέρινο μείγμα παντεσπανιού το αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας έχοντας βάλει μία λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για ακριβώς 13 λεπτά
Ετοιμο ψημένο και αφράτο το παντεσπάνι μας το έχουμε αφήσει να κρυώσει εντελώς και πάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής επειδή γνωρίζω ότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος αυτές τις ημέρες σας δείχνω έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και σαντιγί με κρέμα
γάλακτος

Οταν είναι ετοιμη η κρέμα μας αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι ποτίζουμε όλη την επιφάνεια του μ ένα απλό σιρόπι που
φτιάχνουμε για τα παντεσπάνια προσθέτοντας επιπλέον κονιά
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους και από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής που
φτιάξαμε
Προσοχή όχι μεγάλη ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής ώστε να μπορεί να διπλωθεί με ευκολία
Στην συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι μας στην μεση και από την πάνω πλευρά κόβουμε τα ρολάκια σε μέγεθος που θέλουμε

Διπλώνουμε ένα-ένα με προσοχή τα ρολάκια μας και το τοποθετούμε σε μία ωραία πιατέλα
Στη συνέχεια πραγματικά ο καθένας μπορεί να τα διακοσμήσει όπως θέλει εγώ έχω φτιάξει λευκα και μαυρη γκανάζ από κουβερτούρα γάλακτος
και τα διακοσμώ. Υπέροχα πανεύκολα και γιορτινά ατομικά ρολάκια που είμαι σίγουρος ότι θα πρωτοτυπήσετε για άλλη μία φορά στα τραπέζια σας

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΑμερικανικές τηγανίτες 🥞🥞🥞