Συστατικά
750 γρ. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε 4-6 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο
2 κουταλάκια του γλυκού Ντιζόν μουστάρδα προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι στη μεσό και κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Οδηγίες
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό κατά 5 cm. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι στο βραστό νερό. Κατεβάστε τη φωτιά και σιγοβράζετε τις πατάτες μέχρι να τρυπάει με το πιρούνι, περίπου 20 λεπτά.
Αποστραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα, αν χρησιμοποιείτε.
Ανακατέψτε τις πατάτες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρέσκο άνηθο και ανακατεύομαι απαλά.
Potato Salad from Ikaria Island
Ingredients
750 g Potatoes cleaned and cut into 4-6 pieces
2 tablespoons red wine vinegar
½ cup extra virgin olive oil or more
2 teaspoons Dijon mustard optionally
Salt and pepper
3 spring onions chopped on rings
1 small red onion in the middle and sliced
½ cup chopped fresh dill
Instructions
Place the potatoes in a large pot and cover with 5 cm cold water. Boil over medium heat, add 1 tablespoon salt to boiling water. Lower the heat and simmer the potatoes until they are forked for about 20 minutes.
Drain the potatoes in a colander and rinse with cold water.
Mix together olive oil, vinegar, salt, pepper and mustard if using.
Mix the potatoes with the onions, onions and olive oil. Sprinkle with fresh dill and stir gently.