Υλικά:

Ζάχαρη: 1 κούπα
Αυγά: 2 τεμάχια
Αλεύρι: 2 κούπες
Λάδι: 70 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ: 1 τεμάχιο (φακελάκι)
Βανίλια: 2 τεμάχια (φακελάκια)
Κανέλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δαμάσκηνα: 7 τεμάχια (ή περισσότερα, κατά προτίμηση)
Φρέσκο γάλα: 1 κούπα
Καστανή ζάχαρη: 2 κουταλιές της σούπας (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το λάδι, την κανέλα και τη βανίλια στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με το χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε τα κομμένα δαμάσκηνα πάνω από τη ζύμη, πιέζοντάς τα ελαφρά. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς στο ταψί πριν το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα δαμάσκηνα. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό για 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Για πιο έντονη γεύση κανέλας, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα σε 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αν θέλετε ένα πιο αφράτο κέικ, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον ασπράδι αυγού στο μείγμα.
Σερβίρετε το κέικ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή γιαούρτι για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Καλή απόλαυση!

H Συνταγή/φωτό είναι απο το mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με λαχανικά και τυρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Ιμάμ με τηγανιτές πιπεριές Φλωρίνης