Κέικ Καρότου!

Γιατί είχαμε σπιτικά καρότα και τα αγόρια μου ήθελαν να φάνε ένα τέτοιο κέικ!

Υλικά

Καρότα 200 γρ
Ζάχαρη 1 φλ
Αυγά 2
Αλεσμένο τζίντζερ 1 κουτ.γλ
Ζάχαρη βανίλια 1
Αλεύρι 1,5 φλ
Λάδι 1/3 φλ

Για την κρέμα
Τυρί κρέμα 200 γρ
Γάλα φρέσκο ​​80 ml για το χτύπημα του τυριού
Γάλα φρέσκο ​​500 ml
Γιώτης μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής γεύση cheesecake
Ζάχαρη 100 γρ
Ξηροί καρποί για διακόσμηση
Λίγη διακόσμηση

Παρασκευή

Αρχικά, χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη και πρόσθεσα τα καρότα τριμμένα σε μέτριο τρίφτη. Ακολουθεί το μπέικιν πάουντερ, η βανίλια, το λάδι και το αλεύρι.
Μοίρασα τη ζύμη που προέκυψε σε τρία ταψιά (Αλείφω με βουτυρο και πασπαλίζω με αλεύρι) με διάμετρο 20 εκ. . Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν.
Μπορείτε επίσης να ψήσετε ένα κεικ για να χωριστεί μετά. Το προτιμώ έτσι, τρεις βασεις ξεχωριστες.
Ψύχω τις ψημένες βασεις τις βγάζω. Τριβω τα περισευματα από τις βάσεις για διακόσμηση.

Για την κρέμα ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύουμε την Γιωτης και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Το τυρί κρέμα χτυπιέται με λίγο φρέσκο ​​γάλα και αφού κρυώσει η πρώτη κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες.
Συναρμολογώ την τούρτα τοποθετώντας την πρώτη στρώση και αλείφοντας την με κρέμα, βάζοντας τη δεύτερη και ξανά κρέμα, την τρίτη και όλη την ποσότητα της κρέμας,
απλώνοντας στο κέικ και στα πλαϊνά.
Πρόσθεσα και καρύδια για διακόσμηση.

Ναι! Υπάρχουν πολλές τούρτες αυτού του είδους, αλλά έφτιαξα τη δική μου εκδοχή.
Έχω επίσης ένα εύκολο κέικ καρότου στο blog.

Τώρα το κέικ πρέπει να μείνει για αρκετές ώρες στο ψυγείο, για να απορροφήσει την υγρασία από την κρέμα.

_cuva

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Τσοκολίνα (Chocolina Torta)
Επόμενο άρθροΟρεκτικό με λιωμένο τυρί, σκόρδο και ακτινίδιο