Κέικ μήλου με κανέλα και ξηρούς καρπούς

Διαφήμιση

Συστατικά:

115 γρ βούτυρο μαλακό
2 σταγόνες ρούμι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
100 g ζαχαρη + 1 φακελάκι (9 g) με βανίλια
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ αλεύρι + μια πρέζα αλάτι
120 ml γάλα
1 μήλο
Kαρύδια για γεύση, πασπάλισα γενναιόδωρα, καλύπτοντας όλη τη στρώση
(και είναι 2 στρώσεις, η πρώτη στρώση μέσα στο κέικ πασπαλισμένη και με ξηρούς καρπούς)

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν
2. Ρίξτε ένα αβγό και πάλι χτυπήστε τα πάντα με μίξερ + κονιάκ, χτυπήστε
3. Ρίχνετε τα μισά από τα στεγνά υλικά, ανακατεύετε στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν, + το μισό γάλα, ανακατεύετε επίσης
στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν οι μάζες
4. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα

5. Ξεχωριστά ανακατεύουμε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη
6. Καθαρίζουμε το μήλο και τους σπόρους, κόβουμε στη μέση και κάθε μέρος σε φέτες των 8 περίπου κομματιών
7. Στρώνετε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος. Στρώνουμε τη μισή ζύμη, κολλάμε από πάνω τις μισές φέτες μήλου σε όλο το μήκος του κέικ, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη
και μετά μοιράζουμε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.

Διαφήμιση


8. Κλείνουμε τα πάντα με την υπόλοιπη ζύμη, απλώνουμε ξανά τα μήλα, βυθίζουμε όσο στέκονται μέσα στη ζύμη, μετά κανέλα με ζάχαρη και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με
ξηρούς καρπούς (πασπαλίζω και τα καρύδια ελαφρά με ζαχαροκάλαμο για κρούστα καραμέλας)
9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες του φούρνου σας.
Το κέικ μου ήταν έτοιμο σε 45 λεπτά, ελέγξτε την ετοιμότητα με ένα ξύλινο σουβλάκι.

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Διαφήμιση

Διαφήμιση