Κέικ με καρύδια και σοκολάτα

Υλικά:

5 αυγά / έβαλα 4 γιατί δεν είχα 5 /
250 g ζάχαρης
300 g αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
150 ml φρέσκου γάλακτος
150 ml. λάδι
1 βανίλια
2 κουταλιές κακάο
100-150 g καρυδιών
100-150 g σοκολάτας της επιλογής σας

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και σε ένα άλλο χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρώσουν και αρχίστε να αναμιγνύετε το αλεύρι, το γάλα και το λάδι στα ήδη κτυπημένα αυγά.
Προσθέστε αυτά τα τρία συστατικά σε δύο ή τρεις παρτίδες ενώ χτυπάτε με ένα μίξερ.
Τέλος, προσθέστε τη βανίλια και διαχωρίστε ένα μικρό μέρος του μείγματος, προσθέτοντας τα καρύδια και το κακάο. Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο δοχείο κέικ, ρίξτε το μισό από το κίτρινο μείγμα και σπάστε την μισή σοκολάτα, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα κακάο και τέλος το υπόλοιπο του κίτρινου μειγματος και το υπόλοιπο της σοκολάτας.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αρχικά μόνο στο κάτω μέρος, όταν το κέικ φουσκώενι στην άκρη της
φόρμας και γίνεται κόκκινο, γυρίστε στο πάνω. Ψήνουμε κατά μέσο όρο για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει, συν πλην 5-10 λεπτά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμαρίτες παραδοσιακή συνταγή
Επόμενο άρθροΠαστίτσο Νηστίσιμο