Κέικ με μπισκότα, μασκαρπόνε και μαρμελάδα βατόμουρου

Η ιδέα δεν είναι δική μου – αλλά από μία από τις μαγειρικές ομάδες που ακολουθώ
δίνω τις ποσότητες για μια φόρμα 18 cm:

Υλικά

1/2 συσκευασία απλών μπισκότων πτι μπερ
200 ml. κρέμα γάλακτος
250 g μασκαρπόνε
250 g μαρμελάδας βατόμουρου
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκχυλισμα βανίλιας
Φιλέ αμυγδάλου για διακόσμηση.

Εκτέλεση

Έσπασα τα μπισκότα σε ένα μπολ σε μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτια.

Κτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια για να πάρω μια αφράτη υφή. Στη συνέχεια προσθέτω κρέμα μασκαρπόνε και χτυπάω ξανά.

Προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.

Συναρμολογώ το κέικ σε ένα τσερκι δακτύλιο, στρώνοντας το μισό στρώμα μπισκότων αναμεμιγμένο με κρέμα

, μαρμελάδα

, μια σειρά από μπισκότα, μαρμελάδα.

Έβαλα το κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα το πήρα και το διακόσμησα!
Εξαιρετικά εύκολο στην εκτέλεση, χωρίς κρέμες ψησίματος και μαγειρέματος, και πολύ αποτελεσματικό.
Η γεύση είναι εγγυημένη και το μόνο μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί τεχνολογικό χρόνο για να μείνει!
Από εμένα για σήμερα τόσο πολύ! Γιορτάζω!

Καλή Επιτυχία