Κέικ με πορτοκάλι και παπαρονόσπορο

Συστατικά:

2 αυγα
ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρης
3 κουταλιές σπόρων παπαρούνας
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1/2 κουτ. Σούπας ζάχαρης βανίλιας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και το μπεικιν παουντερ σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε σταδιακά το γάλα, το φυτικό λάδι, ξύσμα πορτοκάλι και χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτετε στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, ζάχαρη βανίλιας, σπόρους παπαρούνας
και το μπεικιν παουντερ και ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Ελέγξτε το κέικ εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα. Η οδοντογλυφίδα θα βγει καθαρή όταν ψηθεί το κέικ.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος…σαν πουτίγκα
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με καλαμπόκι και αγγούρι