Υπάρχουν κέικ και κέικ αλλά στο τελεος υπάρχει και το κέικ πορτοκαλιού της γιαγιάς Λένα Αντωνίου. Αυτό το αφράτο, αρωματικό κέικ, φτιαγμένο με απλά υλικά και μια δόση αγάπης, θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια.
Η μαγική συνταγή της γιαγιάς Λένας, που παρασκευάζεται εύκολα στο μπλέντερ, είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν
ένα σπιτικό και νόστιμο κέικ χωρίς πολύ κόπο.
Υλικά:
1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιω το πορτοκάλι μαζί με το νερό, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τις βανίλιες και το αλάτι
στο μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσοχή, μην ανακατεύουμε υπερβολικά για να μην σκληρύνει η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και σταγονές σοκολάτας και το σερβίρουμε.