Υλικά:
250 γραμμάρια τυρί cottage,
200 γρ αλεύρι,
170 γρ ζάχαρη,
20 γρ βούτυρο,
3 τεμ. αυγά,
1 τεμ. λεμόνι,
0,5 κουτ. σόδα.
Γλασο Ζαχαρης
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 βανίλια (προαιρετικά)
Παρασκευή:
Βάλτε το λεμόνι σε έναν μύλο. Τρίβουμε το τυρί από ένα τριφτη. Τρίψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε το τυρί, τα αυγά και το λεμόνι στο βούτυρο που εχουμε χτυπήσει με τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε τα πάντα με ένα σύρμα ή μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε μαγειρική σόδα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Η μάζα θα αυξηθεί σε όγκο, αυτή είναι η αντίδραση της σόδας και του λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Η ζύμη θα καθίσει, έτσι πρέπει να είναι. Ρίχνουμε με κουτάλι τη ζύμη σε μια φόρμα καλυμμένη με χαρτι ψησίματος. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 1 ώρα. – 1 ώρα, 25 λεπτά.
Αφηστε να κρυωσει στον φούρνο σας.
Για το Γλασο
Βάζουμε σε μπολ την άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια αν χρησιμοποιούμε.
Ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το γλάσο προσθέτουμε μία-μία κουταλιά νερό.
Απλώνουμε το γλασο πάνω απο το κεικ
Έχω μια φόρμα για cupcakes
(30 – 12 cm) από 1 ώρα 25 λεπτά.
Καλή όρεξη!