Το κέικ σοκολάτας με καρύδια είναι ένα πεντανόστιμο, πυκνό και υγρό κέικ, γεμάτο με κομμάτια σοκολάτας, ψητά καρύδια και περιχυμένο με γκαναζ σοκολάτας. Η οικογένειά σας θα το λατρέψει! 💕
Υλικά 🛒
2 Φλιτζάνια Αλεύρι
225g Βούτυρο, μαλακωμένο
4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 Φλιτζάνια Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
175g Μαύρη Σοκολάτα, ψιλοκομμένη
125g καρύδια Πεκάν (ή τα κλασικά), χοντροκομμένα και ψημένα
Γκανάζ σοκολάτας:
175g Μαύρη Σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος + 2 κ.σ
Επικάλυψη:
7 καρύδια, καβουρδισμενα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με τρυπα στην μεση 24 εκ. και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και μετά προσθέστε το άρωμα βανίλιας.
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διπλώνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια.
Ρίξτε τη ζύμη στο προετοιμασμένη φόρμα σας σας και ισιωστε την κορυφή.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαιράκι που βάζουμε στο κέντρο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το καλύψετε με γκανάζ σοκολάτας.
Γκανάζ σοκολάτας:
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Αν είναι ζεστό, αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ.
Διακοσμούμε με ολόκληρα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Καλή Απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen