Κέικ σοκολάτας με τυρί Κρέμα

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεσμένο αμύγδαλο, αλεσμένο και κοσκινισμένο
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ (για ενίσχυση σοκολάτας)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρης
8 κουταλιές αλάτι βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
200 gr τυρί κρέμας, θερμοκρασία δωματίου
8 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
60 gr σοκολάτας (λιωμένη)

Σοκολάτα γκαναζ
λιωμένο φλιτζάνι βούτυρο
60 gr σοκολάτας
3 κουταλιές ζάχαρης
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λάδι καρύδας

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς
2. Λιπάνετε δύο φορμες κεικ μακρόστενες.
3. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους συνδυάστε το αμύγδαλο, σκόνη κακάου, στιγμιαίο καφέ, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης κτυπήστε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη ψηλά μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφρώδες.
5. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
6. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
7. Προσθέστε όλο το στεγνό (τα συστατικά αναμιγνύονται καλά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

8. Τέλος, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα ψησίματος με ροη και κτυπήστε το μείγμα μέχρι να αναμιχθεί πλήρως.
9. Ρίξτε το μείγμα στις 2 φόρμες και ψήστε για 60-70 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
10. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν το βγάλετε έξω από το καλούπι και στη συνέχεια περιμένετε μέχρι να κρυώσει πλήρως το κέικ πριν απλώσετε τη σοκολάτα ganache.

Σοκολάτα γκανάζ
1. Συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, τη σοκολάτα ψησίματος, την ζάχαρη (κατά προτίμηση σε σκόνη) μέχρι να συνδυαστούν καλά.
2. Προσθέστε κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
3. Τέλος, ανακατέψτε το λάδι καρύδας.
4. Απλώστε πάνω από το ΚΕΙΚ