Ας μαγειρέψουμε ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό με καλαμαράκια, ρύζι και πολλά λαχανικά στο αγαπημένο μας τηγάνι! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια οικογένεια που θέλει να μαγειρέψει μαζί και να απολαύσει ένα γεύμα γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1 kg καλαμαράκια καθαρισμένα
Δύο φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
5 φλιτζάνια νερό
Έναν ντοματοχυμο
Μία ντομάτα
Δύο κύβους λαχανικών
4 πιπεριές
Ένα κρεμμύδι ξερό
Δύο κρεμμυδόπουλα
Ένα πράσο
Σκόρδο
Δύο σφηνάκια τσίπουρο
Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
Σοτάρισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Στο τηγάνι προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι, τον ντοματοχυμό, την ντομάτα, τους κύβους
λαχανικών, το τσίπουρο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα 5 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά απο την στιγμη που ξεκινα ο βρασμός, ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να μαγειρευτεί.
Αφού σιγοβράσει το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως καρότα, μπρόκολο ή φασολάκια.
Αν θέλετε ένα πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο βασιλικό ή δυόσμο.Καλή επιτυχία εύχομαι!!!!