Υλικά:
250 γρ. κανελόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Σε κατσαρόλα
ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά,για 5 -6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι (σε δόσεις),
αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί,να χάσει τον όγκο του και να μη βγάζει υγρά.
Προσθέτουμε λίγες κουταλιές μπεσαμέλ
(η μία κρέμα γάλακτος )και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρα.
Ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Φτιάχνουμε τη κρέμα μπεσαμέλ:
6 φλ. γάλα φρέσκο
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
Αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/3 φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό ταψί ή λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 35×30 cm.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί μία γεμάτη κουτάλα κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Γεμίζουμε 1-1 τα κανελόνια με την γέμιση.
Τα τοποθετούμε στη σειρά επάνω στη κρέμα
κοντά κοντά το ένα με το άλλο.
Τα περιχύνουμε με όση γέμιση η υγρά της γέμισης έχουν περισσέψει.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη ζεστή κρέμα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και την στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο,κλείνοντας και σφραγίζοντας καλά το ταψί γύρω γύρω.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με
λίγο τυρί (το υπόλοιπο)και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10-15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!😋😋
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης