Υλικά:

Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 στικ κανέλα

Για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
160γρ άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ) με γεύση βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο

Για το κανταΐφι:
500γρ κανταΐφι (ξεμαλλιασμένο)
200 γρ βούτυρο (λιωμένο)
Για τη σαντιγί:
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη (τύπου Garni)
2 ποτήρια γάλα (κρύο)
Για το γαρνίρισμα:
Αμύγδαλο χοντροτριμμένο
Αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
Κανέλα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί νούμερο 40.
Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να γίνει αέρινο. Το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί και το ραντίζουμε με το
λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

για το σιροπι
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το στικ κανέλας και αφήνουμε να βράσει
για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Μόλις το κανταΐφι βγει από το φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι και απο πάνω χοντροτριμένο αμύγδαλο.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για λίγα λεπτά.

για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες το ανθος αραβοσίτου βανίλια.
Ανοιγω την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά καλα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, αφήνοντάς την να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει.

για την σαντιγι
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σε σκόνη με το κρύο γάλα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Συναρμολόγηση

Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το κανταΐφι.
Τέλος, καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το χοντροτριμμένο αμύγδαλο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και αμύγδαλα φιλέ.

Αφήνουμε το κανταΐφι να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

Σημειώσεις:

Για να ξεμαλλιάσετε το κανταΐφι, απλά το ανοίγετε με τα χέρια σας, αφρατεύοντάς το, ώστε να μην είναι σε σφιχτούς κόμπους.
Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι κρύο και το κανταΐφι ζεστό όταν τα συνδυάζετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σαντιγί σε σκόνη με 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού 🍊 Με Ελαιόλαδο!!! Κουπάτο και Ταψάτο
Επόμενο άρθροΕλιωτές με Προζύμι