Κεκάκια Μπισκότων

Συστατικά

450 ml γάλα
120 γρ ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
3 κρόκοι
40 g (3 κουταλιές της σούπας) κορν φλαουερ
100 g λάδι σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο πάνω από 2 πακέτα μπισκότα Pettit beurre κακαο

Υλικά για το γλάσο:
125 γρ κουβερτούρα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

Πώς να το φτιάξω 

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια
Προσθέστε γάλα και κορν φλαουερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς
Ψύξτε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα
Στήνουμε μπισκότο + κρέμα + μπισκοτο + κρεμα μπισκοτο σε στρώσεις πάνω σ ένα δίσκο

Ετοιμαζουμε το γλασο σοκολάτας

Λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αναμιγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Περιχύνουμε το γλάσο στα κεκάκια μισκότων


Βάλτε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι του Gharib Naeim

 

 

 

 

 

 

 

Κεκάκια μπισκότων

Συστατικά:
2 συσκευασίες μπισκότα κακάο πτιμπερ
1 φλιτζάνι γάλα για τα μπισκότα
1 σακουλάκι σαντιγί
Μόνο για ένα φλιτζάνι γάλα

Επικάλειψη
1 κουτί σάλτσα σοκολάτας και την ποσότητα γάλακτος που γράφει πάνω

Πώς να μαγειρέψω:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σύμφωνα με τη συνταγή στο κουτί και είναι έτοιμη
2. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα στο μπολ 2. Βουτήξτε τα μπισκότα σε αυτό το γάλα ένα-ένα και βάλτε τα στο μπολ. Δίσκος σερβιρίσματος
3. Στη συνέχεια περιχύνουμε με σαντιγί, σκεπάζουμε με 3 ακόμη στρώσεις μπισκότα και κλείνουμε. Η σαντιγί στύβεται ξανά και καλύπτεται με άλλο μπισκότο
4. Από πάνω παρασκευάζεται σάλτσα σοκολάτας, η οποία παρασκευάζεται επίσης σύμφωνα με τη συνταγή στο κουτί. Αφού κρυώσει, χύνεται

Προηγούμενο άρθροΡύζι με λαχανικά….είναι μέλι
Επόμενο άρθροΦοινίκια