Κεκάκια Τυριού

Advertisement

Συστατικά

3 αυγά
φλιτζάνι γιαούρτι *
1/3 φλιτζάνι λάδι (ηλιέλαιο, φυστίκι ή καλαμπόκι)
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σακούλα μπέικιν πάουντερ (1 και μισό κουταλάκι του γλυκού)
6 γεμάτες κουταλιές λευκό αλεύρι
7 γεμάτες κουταλιές καλαμποκάλευρο ή πολέντα
περίπου 150 γραμμάρια τυρί φέτα (ή κάποιος της επιλογής σας)

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αλείψτε ελαφρά τις φόρμες μάφιν με λάδι. *
Χτυπάμε λίγο τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε γιαούρτι και λάδι και ανακατεύουμε λίγο.
Στη συνέχεια προσθέστε λευκό αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Στη συνέχεια καλαμποκάλευρο ή πολέντα και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένο ή τριμμένο τυρί, βάλτε τα όλα μαζί και ρίξτε τα σε φόρμες.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 ° C.
Όταν τελειώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για πέντε λεπτά, τα βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε ζεστά.

Σημειώσεις
Το κύπελλο είναι 240 ml.
Εάν δεν έχετε μια φόρμα για μάφιν, μπορείτε να ψήσετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί.
Σε μερικά έριξα και σπανάκι

Καλή Απόλαυση

Advertisement