Το κεμπάπ γιαουρτλού είναι ένα πιάτο που λατρεύω να φτιάχνω, γιατί συνδυάζει την πλούσια γεύση του κιμά με την δροσιά του γιαουρτιού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Οι χειροποίητες πιτούλες του δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά και το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.

Υλικά

Για τα κεμπάπ:
800 γρ. ανάμεικτος κιμάς (αν βρω, βάζω και λίγο αρνίσιο)
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 κ.γ. σουμάκ
3 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες και στραγγισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, πάπρικα, λίγο τσιμένι, λίγο κύμινο

Για τη σάλτσα:
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
Λίγο νερό
Αλάτι, πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλας, μπαχάρι

Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι στραγγιστό
Πάπρικα
1 ντομάτα, χοντροκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα κεμπάπ:
Βάζουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, σκόρδο,πιπεριά πράσινη, Φλωρίνης και 1/2 κ.γ.σουμάκ .
Τα χτυπάμε πολύ καλά,τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε το ψωμί του τοστ μουλιάσμενες και στραγγισμένες καλά, ελαιόλαδο,αλάτι πιπέρι ρίγανη μπούκοβο πάπρικα,λίγο τσιμένι
και λίγο κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά ,ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και μετά πλάθουμε.
Τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή κάρβουνα.

Έφτιαξα και μία σάλτσα.. με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι σοτάρω 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και σκόρδο ψιλοκομμένη.
Προσθέτω και 1κ.σ.ζάχαρη.
Ανακατεύω και ρίχνω τις φρ.ντομάτες τριμμένες και νεράκι να πάρουν μια βράση.Αλάτι, πιπέρι,1 ξυλάκι κανέλας και μπαχάρι.
Σιγοβράζω μέχρι να μείνει με το λαδάκι της.
Σερβίρω με γιαούρτι στραγγιστό ,τη σάλτσα τους και μπόλικη πάπρικα..
Προεραιτικά μια ντομάτα χοντροκομμένη αφού την πέρασα λίγο από το τηγάνι!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου