Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ:
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (από τον ώμο) ή κιμά αρνιού
2 φέτες (100 γραμμάρια) ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς κρούστα, μέσα σε νερό και στραγγισμένο (προαιρετικό)
1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Ένα τσίμπημα μπαχάρι
¼ κουταλάκι κίμινο
½ κουταλάκι του μπουκουβο
¼ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το βούρτσισμα

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (περίπου 500 γραμμάρια), αποφλοιωμένες και σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 κλαδάκια φρέσκα ρίγανη ή θυμάρι  (ή μια πρέζα αποξηραμένα ρίγανη, θυμάρι)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ:
200 ml γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
¼ αλάτι
Μια πρέζα μαύρου πιπεριού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
6 πίτα ψωμί
Φέτες κρεμμυδιού
Γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Κεμπαπ:
Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές.
Βάλτε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μίγμα καθώς και όλο το ψωμί, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Διαχωρίστε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη (100 γραμμάρια το καθένα) και διαμορφώστε τα σε επιμήκη λουκάνικα.

Δείτε την συνέχεια της συνταγής εδώ