ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ:
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (από τον ώμο) ή κιμά αρνιού
2 φέτες (100 γραμμάρια) ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς κρούστα, μέσα σε νερό και στραγγισμένο (προαιρετικό)
1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Ένα τσίμπημα μπαχάρι
¼ κουταλάκι κίμινο
½ κουταλάκι του μπουκουβο 
¼ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το βούρτσισμα
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (περίπου 500 γραμμάρια), αποφλοιωμένες και σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 κλαδάκια φρέσκα ρίγανη ή θυμάρι  (ή μια πρέζα αποξηραμένα ρίγανη, θυμάρι)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ:
200 ml γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
¼ αλάτι
Μια πρέζα μαύρου πιπεριού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
6 πίτα ψωμί
Φέτες κρεμμυδιού
Γλυκιά πάπρικα

ΟΔΗΓΙΕΣ
ΚΕΜΠΑΠ:
Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές.
Βάλτε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μίγμα καθώς και όλο το ψωμί, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Διαχωρίστε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη (100 γραμμάρια το καθένα) και διαμορφώστε τα σε επιμήκη λουκάνικα.
Βάλτε τα σε καλαμάκια σαν σουβλάκια διαμορφώνοντας με τα δύο χέρια, διανέμοντας το κρέας ομοιόμορφα στο σουβλάκι.


Καλύψτε με μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα για να ανακατευτούν όλες τις γεύσεις.
Λαδώστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ ψησίματος. Ψήστε τα και να τα γυρίζετε συχνά και τα αλείφετε με ελαιόλαδο, μέχρι να ψηθούν, για περίπου 10 λεπτά.
Τα κεμπάπ μπορεί επίσης να μαγειρευτούν πάνω σε κάρβουνα. Ψήστε τα κεμπάπ σας σε μεγάλη θερμοκρασία.
Ψήστε για 8-10 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά μέχρι να μαγειρευτούν.
Για ψησίματα στο φούρνο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C . Τοποθετήστε το ράφι στην υψηλότερη θέση. Λιπάνετε ένα ρηχό ταψί με ελαιόλαδο και βάλτε τα κεμπάπ με ή χωρίς τα καλαμάκια. Ψήστε σε όλες τις πλευρές.


ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι το ημιδιαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό και μετά προσθέστε τα βότανα και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Αφήστε το να βράσει και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι ανοιχτό, επιτρέποντας τη διαφυγή κάποιου ατμού, αναμειγνύοντας τακτικά για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα μειωθεί σε μια παχιά σάλτσα.
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
Για να φτιάξετε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί και βάλτε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Ζεστάνετε μια ελληνική πίτα, βάλτε σάλτσα ντομάτας και βάζετε το κεμπάπ με κάποια σαλάτα.

Προσθέστε τη σάλτσα γιαουρτιού, μερικές φέτες κρεμμυδιού και πασπαλίστε λίγο κόκκινη γλυκιά πάπρικα στην κορυφή.

 

Credit to kopiaste