Αυτές οι κεφτέδες κοτόπουλο είναι τόσο αφράτες και ζουμερές, που εξαφανίζονται αμέσως από το τραπέζι.
Εγώ τις φτιάχνω συχνά, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο για την οικογένεια. Πάμε να δούμε πώς τις φτιάχνω!

Υλικά:

900 γραμμάρια κιμα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
50 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο ή πολύ μαλακό)
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι, και μπαχαρικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω λίγη πάπρικα και λίγο σκόνη σκόρδου)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον κιμά κοτόπουλου. Προσθέτω το βούτυρο, το αυγό, το σιμιγδάλι, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά που διάλεξα.
Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά με τα χέρια μου, ζυμώνοντας το μείγμα. Μετά, το “χτυπάω” κάνα δυο φορές στο μπολ, σηκώνοντας το και ρίχνοντας το πάλι μέσα, για να ενωθούν καλύτερα οι ίνες.
Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθάει το σιμιγδάλι να φουσκώσει και δίνει καλύτερη υφή στις κεφτέδες.
Βγάζω τον κιμά από το ψυγείο. Πλάθω μικρές ή μεγαλύτερες κεφτέδες, ανάλογα με το μέγεθος που θέλω.
Ζεσταίνω αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζω τις κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά μέσα.
Έτοιμες οι αφράτες και ζουμερές κοτολετο-κεφτέδες!

Tips από εμένα:

Για ακόμα πιο αφράτη υφή, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι αντί για μαγιονέζα, ή και λίγη τριμμένη φρυγανιά αν σας φανεί πολύ υγρός ο κιμάς.
Αυτές οι κεφτέδες ταιριάζουν απίθανα με πουρέ πατάτας ή μια φρέσκια σαλάτα.
Αν σας περισσέψουν, μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη και να τις τηγανίσετε όποτε θέλετε. Η γεύση τους παραμένει το ίδιο τέλεια!

ΠΗΓΗ