Κεφτέδες με Σπανάκι και τυρί
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή που γεννήθηκε εντελώς τυχαία σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα προϊόντα. Τολμώ να πω ότι στο σπίτι έχει γίνει ήδη αγαπημένο πιάτο κατάλληλο για το ανοιξιάτικο τραπέζι
Υλικά:
για περίπου 20 μπάλες
500 γρ φύλλα σπανακιού
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ τυρί φέτα
100 γρ κίτρινο τυρί
30 γρ παρμεζάνα / προαιρετικά /
4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 μικρά αυγά
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι / για γεύση /
λάδι τηγανίσματος
Κεφτεδάκια από σπανάκι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σπανάκι σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το τριμμένο κίτρινο τυρί και την παρμεζάνα, το κορν φλάουρ και τ αυγά. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
Ακολουθεί το τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια μιας κουτάλας παγωτού βγάζουμε μια μπάλα από το μείγμα σπανακιού, πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά, γυρίζοντας μόνο αφού σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να διαλυθούν οι μπάλες. Αφαιρούμε, τοποθετούμε για 2-3 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και τα μπαλάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή Απόλαυση