Κεφτεδάκια με Φάβα

Τα κεφτεδάκια με φάβα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα γευστικό γεύμα. Οι κεφτεδάκια, συνήθως φτιαγμένα από κιμά και μπαχαρικά, προσφέρουν πλούσια γεύση και υφή. Συνδυασμένα με τη φάβα, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες, δημιουργούν ένα ισορροπημένο γεύμα.

Οι κεφτεδάκια μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορα υλικά, όπως κιμά από κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, ψάρι, ή ακόμα και χορτοφαγικά υλικά για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

Υλικά

Για τη φάβα:
450 γρ φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
1 έως 1 ½ φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι 

Για τους κεφτέδες
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πουρέ φάβας
½ – 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουπα μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κγ κανέλα

Οδηγίες

Κάντε την φάβα:

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την φάβα και την ανακατεύουμε με το λάδι. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και αρκετό νερό για να καλύψετε κατά 2,5εκ. Σιγοβράζουμε, προσθέτοντας μικρές ποσότητες νερού όταν απαιτείται, μέχρι η φάβα να βράσει και να μοιάζει σαν κοματάκια πατάτας. Η συνολική ποσότητα νερού που απορροφά η φάβα μπορεί να είναι μεταξύ 8 έως 12 φλυτζανιών.
Βγάλτε από την φωτιά στραγγίξτε  και κάντε ένα πουρέ χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ , προσθέτοντας αλάτι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα μείγμα πολύ κρεμμώδες.
Φτιάξτε τους κεφτέδες:

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωταρετε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσήσει. Βγάλτε από τη φωτιά και μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε τη μαγειρεμένη φάβα, ½ φλιτζάνι αλεύρι, μάραθο, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες.
Πάρτε με ένα κουτάλι από το  μείγμα και σχήματίστε κεφτέδες 4 εκ σε διάμετρο. Αλευρώστε με πρόσθετο αλεύρι, εάν είναι επιθυμητό. Ζεσταίνουμε περίπου 2 εκ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τους κεφτέδες λίγους κάθε φορά και τηγανίζουμε. Αναποδογυρίστε τους κεφτέδες και τηγανίστε  και την άλλη πλευρά. Βγάλτε τους όταν είναι τραγανοί στο εξωτερικό. Στραγγίστε τους πάνω σε χαρτοπετσέτες. Συνεχίστε μέχρι να τηγανίσετε όλο το μείγμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΙκαριώτικη Πατατοσαλάτα
Επόμενο άρθροΓεμιστά Κρεμμύδια…είναι γλύκισμα