Κεφτεδάκια της Σμύρνης 

Advertisement

Απαιτούμενα συστατικά:

600 γραμ. κιμάς (200 μοσχάρι ελιά, 200 αρνί μπούτι, 200 χοιρινό μπούτι)
1 αυγό
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 τριμμένα σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι ψωμί
μισό μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
κύμινο & 1 κ.σ. δυόσμο

Επιπλέον:
4 πατάτες
2 ντομάτες
3-4 πιπεριές

Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:

Μαζεύετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε γύρω σας και κάνετε την προετοιμασία ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, τον μαϊντανό με το μαχαίρι και λιώνοντας το σκόρδο.

 Ετοιμάζετε τον κιμά:

Advertisement

Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά για να πλάσετε τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ: τα τρία είδη κιμά, τα κρεμμύδια, τα αυγά, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο ένα τσικ ελαιόλαδο και βέβαια το κύμινο που θα τους δώσει όλη την γεύση, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα ζυμώνετε επισταμένως να πάνε όλα παντού.

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις. Τα κεφτεδάκια και οι πατάτες τηγανίζονται σε λάδι. Μην τα τηγανίζετε εντελώς.
Τοποθετήστε τα στο ταψί του φούρνου. Οι ντομάτες και οι πιπεριές ψιλοκομμένα.

Για τη σάλτσα, ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι στο ταψί και προσθέτουμε το πουρέ ντομάτας, νερό και αλάτι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το φύλλο 15 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος!

Κεφτεδάκια της Σμύρνης – το αρωματικό και νόστιμο γεύμα σας είναι έτοιμο!

ΠΗΓΗ: https://bobsi.news7.eu/

Advertisement