Κις Λωρραίν

Advertisement

Kish Lorraine – μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχω δοκιμάσει ποτέ!. Η συνταγή είναι από την περιοχή της Λωρραίνης της Γαλλίας. Η εκδοχή μου είναι με μανιτάρια και μπέικον. Εξαιρετικά ζουμερό και αρωματικό γέμισμα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη συνταγή. Είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Υλικά:

200 γραμμάρια αλεύρι
125 γρ. κρύο βούτυρο
1 αυγό
1/2 κουτ αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό

Υλικά γέμισης:
200 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια μπέικον
30 ml. ελαιόλαδο
200 g τυρί τσένταρ
3 αυγά
200 ml. κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, χτυπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Τρίψτε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να πάρετε μια ζύμη βουτύρου. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό για να αναμειχθεί καλά. Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και τυλίξτε την σε φύλλο. Ψύξτε για 30 λεπτά.

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Κόψτε το μπέικον σε κύβους. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, μαζί με την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τριμμένο τυρί τσένταρ και ανακατέψτε καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προετοιμάστε ένα ταψί πίτας.

Βγάλτε τη ζύμη, ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας για να την μαλακώσετε.

Advertisement

Πασπαλίστε τον παγκο με αλεύρι και απλώστε την σε ένα μεγάλο κύκλο.

Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, καλύψτε το ένα άκρο του κύκλου και μεταφέρετέ το σε ένα ταψί.

Απλώστε να καλλυψετε και τα τοιχώματα. Κόψτε της περίσσειας από τις άκρες.
Τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι και ψήστε την κρούστα μέχρι να ροδίσει.

Απλώστε το μανιτάρι και το μπέικον γεμίζοντας την βάση κρούστας.

Περιχύνουμε με κρέμα αυγού τυριού τσένταρ και ψήνουμε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να να παρει ωραίο χρώμα.

Καλη Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement