Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι χτένι, κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ντομάτες, περασμένες από το μούλτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Ζεστός ζωμός κρέατος
Ελαιόλαδο
Μακαρόνια της αρεσκείας σου (χοντρά ή λεπτά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το μοσχάρι και το μισβράζουμε,
μέχρι να ασπρίσει. Το βγάζουμε από το νερό και το στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και τα ντοματινια. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε ζωμό κρέατος ώστε να σκεπάζει σχεδόν το κρέας. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 – 2 ώρες, ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με το κοκκινιστό και μπόλικη σάλτσα και τυρι τριμμνεο.

H συνταγή είναι της κας Σούλα Λεβέντη

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό ψωμί 
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα με φύλλο σφολιάτας