Συστατικά:
• Κολοκύθα – 500 γρ
• Γιαούρτι – 180 γρ
• Νερό – 20 ml
• Φυτικό λάδι – 2 κ.σ.
• Σκόρδο – 3 σκελίδες
• Πάπρικα – 0,5 κουτ.
• Άνηθος • Μαϊντανός
• Μαύρο πιπέρι τριμμένο • Αλάτι
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε ελαφρά σε φυτικό λάδι.
Ετοιμάστε σάλτσα ξινή σάλτσα. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε το γιαουρτι με ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο, προσθέστε μπαχαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε τη σάλτσα στην κολοκύθα, ρίξτε λίγο νερό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά.
Καλή όρεξη!