Ο κορμός εκλέρ είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που συνδυάζει την τραγανή ζύμη των εκλέρ με την απαλή κρέμα και τη σοκολατένια επικάλυψη.

Υλικά

Ζύμη

150 γρ. βούτυρο
250 ml νερό
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
5 αυγά

Κρέμα

500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια
1 κουτάκι MORFAT σαντιγί

Γαρνίρισμα
150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε τη ζύμη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε οριζόντιες γραμμές σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο φύλλο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και την αφήνουμε σκεπασμένη να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί την οποία έχουμε χτυπήσει καλά στο μίξερ ν αφρατέψει και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αναποδογυρίζουμε το ψημένο φύλλο ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας.


Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό με τη βοήθεια λαδόκολλας. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τον παγωμένο κορμό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε τον κορμό ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη