ΚοτοΜπουκιές σε σάλτσα με κουρκουμά

Οι κοτομπουκιές κουρκουμά είναι απλές και γρήγορες στην προετοιμασία, ιδανικές για να λύσουν το πρόβλημα του δείπνου της τελευταίας στιγμής. Το στήθος κοτόπουλου είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο φαγητό στην κουζίνα.
Προσφέρεται να μαγειρεύεται με χίλιους τρόπους, πάντα διαφορετικούς. Μπορει να είναι μια απλή ψητή φέτα κοτοπουλο ή με τη συνταγή που σας προτείνω σήμερα, σε συνδυασμό με απλό βραστό ρύζι, γίνεται ένα χορταστικό και μόνο πιάτο.

Συστατικά

600 g Στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι εσαλοτ
Αλεύρι
κουρκουμά σε σκόνη
Λευκό κρασί
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα γάλακτος
30 γρ Βούτυρο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μπουκιές:
Αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από το στήθος κοτόπουλου, αφαιρούμε το λιπος και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Ανακατεύουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού με μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά και αλευρώνουμε
το κοτόπουλο.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια-δυο κουταλιές λάδι και το βούτυρο και αφήνουμε το
ψιλοκομμένο εσαλότ να μαλακώσει. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις αλευρωμένες μπουκιές και τις ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και, αν σας αρέσει η έντονη γεύση, λίγο ακόμα κουρκουμά. Αφήνουμε τις μπουκιές να πάρουν μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε ένα γενναιόδωρο πιπέρι και τις σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστές.

Συμβουλεύω:
Η υγρή κρέμα μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα, γιαούρτι ή τυρί κρέμα.

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΗ τσιπούρα στην λαδόκολα