Λοιπόν, σήμερα θα φτιάξουμε κάτι πολύ νόστιμο και εύκολο: κοτοπουλάκι σε κουρκούτι με κρεμμύδι! Είναι ένας ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο και γίνεται πολύ ζουμερό μέσα και τραγανό απ’ έξω. Πάμε να δούμε πώς το κάνω!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι και μπαχαρικά (ό,τι σας αρέσει – εγώ βάζω λίγο πιπέρι και πάπρικα)
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβω το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές, όχι πολύ μεγάλες.
  2. Στο μπλέντερ, βάζω τα κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια και το σκόρδο και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Προσθέτω στο μπλέντερ τα αυγά και 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Τα ξαναχτυπάω όλα μαζί.
  4. Ρίχνω αλάτι, τα μπαχαρικά που θέλω και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός (κουρκούτι).
  5. Βάζω τα κομματάκια κοτόπουλου μέσα στο κουρκούτι και τα ανακατεύω να καλυφθούν καλά.
  6. Ζεσταίνω λάδι σε ένα τηγάνι. Παίρνω ένα-ένα τα κομματάκια κοτόπουλου από το κουρκούτι και τα βάζω στο ζεστό λάδι.
  7. Τα τηγανίζω και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά και μέσα. Μπορώ να σκεπάσω το τηγάνι για λίγο για να σιγουρευτώ ότι ψήθηκε και μέσα το κοτόπουλο.
  8. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Έτοιμο το κοτοπουλάκι μας! Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή μια ωραία σαλάτα.

Tips από εμένα:

  • Αν θέλετε το κουρκούτι να είναι πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό αντί για μέρος του γιαουρτιού.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο κουρκούτι και άλλα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Μην βάζετε πολλά κομμάτια κοτόπουλου μαζί στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.