Αυτή η συνταγή για κοτόπιτα μου την έδωσε ένας φούρναρης, συνδυάζει την τραγανή ζύμη με την πλούσια γέμιση από κιμά κοτόπουλου και αρωματικά. Η προετοιμασία της ζύμης είναι απλή και η γέμιση είναι γευστική, καθιστώντας την ιδανική για οικογενειακά δείπνα ή για καθημερινά γεύματα.

Υλικά

Για τη ζύμη:

300 γρ αλεύρι
200 ml κεφίρ ή γιαούρτι
16 γρ ηλιέλαιο (2 κουταλιές της σούπας)
16 γρ νερό (2 κουταλιές της σούπας)
10 γρ ζάχαρη
4 γρ αλάτι
18 γρ νωπή μαγιά (ή 6 γρ ξηρή μαγιά)

Για τη γέμιση:

560 γρ κιμά κοτόπουλου
Κόλιαντρο ή άλλα χόρτα
50 γρ ηλιέλαιο
2 αυγά
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το άλειμμα:

1 αυγό
Σουσάμι (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της πίτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίξτε το κεφίρ ή το γιαούρτι και προσθέστε το αλάτι και τη μαγιά.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
Προσθέστε το μισό αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Οταν η ζύμη είναι πολύ παχιά, αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Προσθέστε το νερό, το ηλιέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώστε τη ζύμη για 5-7 λεπτά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 40 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά κοτόπουλου με τα χόρτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο.
Απλώστε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα πασπαλισμένο με αλεύρι πάγκο, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
Προσθέστε τη γέμιση και απλώστε την ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Απλώστε τη μικρότερη ζύμη πάνω από τη γέμιση και κλείστε την πίτα, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγίσετε.
Κάντε μικρές τρύπες στην πάνω ζύμη για να βγει ο ατμός κατά το ψήσιμο.

Αφήστε την πίτα να φουσκώσει για 20 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Αλείψτε την πίτα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι (προαιρετικά).
Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
Σερβίρετε την κοτόπιτα με κιμά ζεστή και απολαύστε την με την οικογένεια ή τους φίλους σας!