Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ ήταν σκέτη απόλαυση! Είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά που φτιάχνω στο σπίτι και μας αρέσει πολύ, ειδικά τις Κυριακές. Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό είναι εγγύηση για ένα ζουμερό κρέας με μια πλούσια, αρωματική σάλτσα και έναν βελούδινο πουρέ που θα “βουτήξετε” όλοι!

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Πουρέ

Ταψί με κοτόπουλο κοκκινιστό σε πλούσια κόκκινη σάλτσα, συνοδευόμενο από κρεμώδη πουρέ πατάτας, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Δείτε πως φτιάχνω ζουμερό Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Πουρέ! Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, ιδανική για οικογενειακό τραπέζι. Εύκολη εκτέλεση, πλούσια γεύση!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Για το κοτόπουλο κοκκινιστό:

  • 2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο (λίγο, για το σοτάρισμα)
  • 2-3 μπαχάρια (ολόκληρα)
  • Λίγο κόκκους πιπέρι
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες (τριμμένες)
  • Νερό (τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο

Για τον πουρέ:

  • 3 πατάτες (μεγάλες, κομμένες σε κύβους)
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο (ή βιτάμ, για το βράσιμο)
  • Λίγο ακόμη βούτυρο (ή βιτάμ, για το χτύπημα)
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
  • Γάλα (λίγο-λίγο, μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή)

Instructions

  1. Δυο μεγαλα μπουτια τα σοταρω σε κατσαρολα με ελαιολαδο μαζι με μπαχαρια και κοκκους πιπερι. Τα σοταρω παρα πολυ καλα να ξεροψηθουν οι πετσουλες.
  2. Προσθετω καροτο τριμμενο, πελτε ανακατευω και ριχνω τρεις ντοματες τριμμενες. Ανακατευω λιγο και συμπληρωνω νερο να σκεπαστουν, αλατι πιπερι, δαφνοφυλλα, ξυλακι κανελας, καθως και ολοκληρο μοσχοκαρυδο.
  3. Σιγοβραζω περιπου 40-45 λεπτα να δεσει το φαγητο μου και γαρνιρω με πουρε.
  4. Για τον πουρε: Εβρασα πατατες κομμενες σε κυβους μεσα σε αλατισμενο νερο μαζι με βουτυρο. Αφου εβρασαν τις σουρωσα και τις χτυπησα με μπλεντερ χειρος, προσθετοντας λιγο ακομη βουτυρο, μοσχοκαρυδο τριμμενο και γαλα λιγο λιγο μεχρι να παρει την αγαπημενη μας υφη.

Ε?μαι σ?γουρη ?τι αυτ? η συνταγ? για κοτ?πουλο κοκκινιστ? με πουρ? θα γ?νει μ?α απ? τις αγαπημ?νες σας! Καλ? σας ?ρεξη!

Η Συνταγη ειναι της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Για να γίνει το Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Πουρέ σας πραγματικά αξεπέραστο, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Σοτάρισμα Κοτόπουλου: Το καλό σοτάρισμα του κοτόπουλου στην αρχή είναι πολύ σημαντικό. Δημιουργεί μια ωραία κρούστα και "κλειδώνει" τους χυμούς του, κάνοντάς το πιο ζουμερό.

Μπαχαρικά: Τα μπαχάρια, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο δίνουν ένα απίστευτο άρωμα και βάθος στη σάλτσα. Μην τα παραλείψετε!

Σάλτσα: Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει αρκετά, ώστε να δέσει και να "δέσει" όλες τις γεύσεις. Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να την αφήσετε να βράσει λίγο παραπάνω στο τέλος, αφού βγάλετε το κοτόπουλο.

Πουρές: Για έναν πιο κρεμώδη πουρέ, μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρά το γάλα πριν το προσθέσετε στις πατάτες. Επίσης, η προσθήκη του βουτύρου στο βράσιμο και στο χτύπημα δίνει έξτρα γεύση και υφή.

Μοσχοκάρυδο στον πουρέ: Το μοσχοκάρυδο στον πουρέ είναι το μυστικό που απογειώνει τη γεύση του. Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο για καλύτερο άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή