Ζουμερό κοτόπουλο κοκκινιστό ποιος δε το έχει λατρέψει. Η πλούσια σάλτσα του, που δημιουργείται από τα αρώματα των μπαχαρικών δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο

Υλικά:

2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
2-3 μπαχάρια
Κόκκοι πιπέρι
1 καρότο, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματίνια κονκασέ
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
Πατάτες, για το τηγάνισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σοταρω τα μπούτια σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο μαζι με 2-3 μπαχάρια και κόκκους πιπέρι.
Τα σοταρω πάρα πολύ καλά να ξεροψηθουν οι πετσουλες ….και προσθέτω το καρότο τριμμένο, πελτε ανακατεύω και ρίχνω και την κονσέρβα ντοματακια
κονκασε.
Ανακατευω λίγο και συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν, αλάτι πιπέρι,δαφνοφυλλα και το ξυλάκι κανέλας.
Σιγοβραζω περίπου 40-45 λεπτά να δέσει το φαγητό μου και τηγανίζω πατατουλες για να το συνόδεψω…

Καλό όρεξη σε όλους!!!

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου