Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλου
αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά κόκκινη πάπρικα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 με 4 κουταλιές της σούπας λάδι τηγανίσματος

30 γραμμάρια βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κ.γ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
350 με 400 ml ζωμό κότας (1 κύβος ζωμός κοτόπουλου διαλυμένο σε νερό)
150 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ.τριμμένο Emmental
10 γρ.παρμεζάνα
Μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση κατά μήκος.Τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο να λεπτύνουν.Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με την ρίγανη και απ τις 2 πλευρές.
Σ ένα μπολ βάζουμε την φρυγανιά, το αλεύρι,το σκόρδο και την πάπρικα.Ανακατεύουμε καλά και πανάρουμε και απ τις δύο πλευρές τα φιλέτα κοτόπουλου.

Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και απ τις 2 πλευρές.Περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε το αλεύρι και το τηγανίζουμε 3-4 λεπτά.
Βάζουμε την μουστάρδα ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό κότας ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε απ την φωτιά και σερβίρουμε.Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές και ρύζι!!!Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαιντανό.

Καλή επιτυχία!!!

Ακολουθήστε για περισσότερες ωραίες συνταγές

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτολέτες στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο! 😋

✅ Υλικά:

– 1 στήθος κοτόπουλου
– 1 αυγό
– 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
– αλάτι, μπαχαρικά

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε καλά το στήθος, το ξεχωρίζουμε από τα κόκαλα. Κόψε σε πολυ μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Αφήστε το να μαραναριστεί για 30-50 λεπτά.
Ρίξτε ηλιέλαιο στο τηγάνι και μια κ.σ. απλώνουμε από το μείγμα, τηγανίζουμε με κλειστό καπάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!❤️