Το Κοτόπουλο με μακαρόνια είναι ένα απολαυστικό πιάτο με τρυφερό κοτόπουλο, ζυμαρικά al dente και κρεμώδη σάλτσα. Ιδανικό για οικογενειακά δείπνα ή ειδικές περιστάσεις, συνδυάζει καρυκεύματα, παρμεζάνα και κόκκινη πιπεριά. Έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα, είναι χορταστικό και εύκολο. Κάθε μερίδα έχει περίπου 500 θερμίδες, προσφέροντας ένα πλούσιο αλλά ισορροπημένο γεύμα.
Συστατικά:
Για το κοτόπουλο:
5 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
12 ουγκιές ζυμαρικά σπαγγέτι
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 μικρές ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι καρύκευμα για κοτόπουλο
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση:
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάστε το κοτόπουλο:
Σε μια σακούλα Ziploc, συνδυάστε ½ φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και 2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο. Ανακινήστε να ενωθούν.
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στη σακούλα Ziploc και ανακινήστε να καλυφθούν καλά.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και να ψηθεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάξτε τη σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε τις ντομάτες σε κύβους και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κοτοπουλο.
Ριχνουμε σταδιακά 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνδυάστε και σερβίρετε:
Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στη σάλτσα.
Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι.
Ανακατέψτε τα όλα να ενωθούν.
Απολαύστε τα κρεμώδη μακαρόνια με κοτόπουλο!
H συνταγή είναι από το fakkkir.cοm